Protestantse Kerk Vianen

Sinterklaasmarkt 19 november

Op zaterdag 19 november j.l. organiseerde de ZWO-groep een Sinterklaasmarkt in de Korte Inloop. Vele belangstellenden bezochten tussen 16 en 20 uur de markt en droegen daarmee bij aan het goede doel: het G12-project in Zambia. Er gebeurde van alles, zoals verkoop van speelgoed, boeken en CD's, het maken van marsepein figuren of het knutselen van een boot of masker, of andere surprise. Ook werden er Sinterklaasgedichten op bestelling gemaakt en men kon genieten van koffie met cake, soep, wafels of pannenkoeken. Unicef en Amnesty hadden hun verkoop in de grote tent op het plein.

Binnen was er daarnaast nog een chocoladefontein, men kon pepernoten raden en er waren grabbelcadeaus. Jonge Pieten in de leer, lieten zich zien en horen!! De markt trok veel belangstelling, van mensen uit heel Vianen. Het was geweldig dat er zowel bij de voorbereiding als tijdens de markt zelf sprake was van grote en warme betrokkenheid van sponsors, vrijwilligers en bezoekers. Op deze plek bedanken we hen dan ook van harte! De echte Sint liet van zich horen door een persoonlijk gedicht en een gulle bijdrage die hij bij de commissie achterliet. Ook een andere familie droeg op creatieve en gulle wijze bij door een gift van het geld dat uitgespaard werd tijdens een familiebijeenkomst. De Sinterklaasmarkt heeft ruim 950 euro opgeleverd. Het exacte bedrag zal nog worden bekendgemaakt.
En wist u dat er 513 pepernoten in de pot zaten? Gemma zat er het dichtst bij met haar 525, vlak op de hielen gezeten door Bert met een aantal van 527. De pepernoten gaan dan ook naar Gemma Stevens!

Een fotoverslag van de Sinterklaasmarkt: