Reisverslag Zambia

Van 23 mei tot 9 juni zijn onze gemeenteleden Herman, Marjan en Ineke (voor eigen rekening) naar Zambia geweest om daar ter plekke te kijken. Waarom? Om geïnspireerd te worden. Om te zien hoe onze zusters en broeders in Zambia leven. Om te zien hoe ze het voor elkaar krijgen om te midden van al die armoede en aids, een baken te zijn van doorzettingsvermogen en hoop.

Vanaf voorjaar 2011 is de ZWO-commissie (Zending, Werelddiaconaat en Ontwikkelingssamenwerking) van de Protestantse Gemeente te Vianen al betrokken bij verschillende projecten in Zambia, niet alleen door inzameling van geld maar ook door op andere manier de verbinding te zoeken tussen de gemeente in Vianen en een project in Zambia. Meer informatie is hierover te vinden via de link www.pkn-vianen.nl/zwo-groep.

De ervaringen van Herman, Marjan en Ineke waren via hun reisblog vianen4zambia.gaatverweg.nl te volgen. Inmiddels zijn alle reiservaringen gebundeld in één document.
In het seizoen 2013 - 2014 zullen Herman, Marjan en Ineke bij verschillende groepen vertellen over hun ervaringen in Zambia.